Profetie in de Bijbel

Video

Een selectie van YouTube-filmpjes over profetie.

Joel Richardson: grote rol islam in eindtijd

Veel mensen denken dat de antichrist en zijn rijk voortkomen uit een heroplevend Romeins rijk. Ze kijken dan vooral naar de Europese Unie en het Vaticaan. Joel Richardson gelooft dat niet. Volgens hem is het rijk van de antichrist er zelfs al. In deze serie video's geeft hij een uitgebreide onderbouwing van zijn stelling.

Wie zijn de twee getuigen van Openbaring 11?

Johannes schrijft in Openbaring 11 dat er twee getuigen zullen komen die drie en een half jaar zullen profeteren. Ze hebben bijzondere eigenschappen. Zo komt er vuur uit hun mond als iemand hen wil kwaad doen en kunnen ze voor droogte op aarde zorgen. Wie zijn deze getuigen? Dit is de visie van Steve Cioccolanti.

Vredesonderhandelingen IsraŽl en profetie

Hebben de vredesonderhandelingen waar de Amerikaanse minister Kerry zo druk mee is, te maken met Bijbelse profetieŽn? Scottie Clark denkt van wel. Hij legt het op zijn eigen wijze uit.

Wanneer is Jezus geboren en wat was de ster van Bethlehem?

Een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis is de geboorte van Jezus. We vieren het elk jaar met Kerst, maar waarschijnlijk is 25 december niet echt de geboortedatum van onze Messias. Gary Stearman en J.R. Church gaan op zoekt naar de juiste datum. Ook staan ze stil bij de ster die de wijzen uit het oosten zagen. Wat was dat voor ster en hoe wisten ze dat die wees naar de pas geboren koning?