Profetie in de Bijbel

Video

Op YouTube (en andere videowebsites) zijn veel filmpjes te vinden over profetie. De kwaliteit is zeer wisselend. Dit zijn enkele interessante filmpjes.

'Wie profetie negeert is extreem'

Waarom negeren christenen profetische tekenen? Waarom zijn ze niet ge´nteresseerd zijn in de wegrukking van de gemeente en de wederkomst van Jezus? Steve Cioccolanti begrijpt het niet. Hij noemt deze christenen 'extreem'.

Bijzondere tekenen aan de hemel lijken op elkaar

De bijzondere samenstand van sterren, planeten, zon en maan, die we op 23 september 2017 kunnen zien, lijkt veel op die van 11 september van het jaar 3 voor Christus, waarschijnlijk de dag dat Jezus geboren werd. Wat zijn de verschillen en wat zeggen ze ons? Mark Correll deed er studie naar en maakte deze leerzame presentatie.

Zeven vragen over Openbaring 12

In Openbaring 12 lezen we over een bijzondere stand van zon, maan en sterren: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren. Dit teken aan de hemel lijkt heel veel op wat er op 23 september 2017 aan de hemel verschijnt. Wat moet je met dit teken? Adam van Parable of the Vineyard beantwoordt zeven vragen over dit onderwerp.

Vrouw die is bevallen is zeven dagen onrein

Wat heeft een 'saaie' Bijbeltekst over vrouwen die een kind krijgen te maken met de opname van de gemeente? Veel, zegt Scott Clarke in deze fascinerende video.