Profetie in de Bijbel

Video

Op YouTube (en andere videowebsites) zijn veel filmpjes te vinden over profetie. De kwaliteit is zeer wisselend. Dit zijn enkele interessante filmpjes.

ProfetieŽn over Damascus

Er heerst veel spanning rondom Damascus. ProfetieŽn hierover worden met de dag actueler. Dat zegt J.D. Faraq in deze video die in het Nederlands is ondertiteld.

TheorieŽn van de opname van de gemeente

De afgelopen decennia zijn verschillende data genoemd waarop Jezus de christenen van de aarde zou halen. Robert Breaker gaat in dit leerzame filmpje deze data na en houdt enkele toekomstige data tegen het licht.

De opname en andere oogsten

De opname van de gemeente ('the rapture', zoals de Amerikanen het noemen), is niet een uitvinding van theologen in de negentiende eeuw. Jezus onderwees zijn volgelingen er al over en later deed Paulus dat. Dat zegt Scott Clarke in deze video. Hij laat ook zien wat het verband is tussen deze opname en andere oogsten in het verleden en de toekomst.

Waaraan zie we dat we in de tijd van de terugkeer van Jezus leven?

Jammer dat in veel kerken zo weinig aandacht is voor aan profetie. Het kan juist een zegen zijn voor de kerk. Het laat zien dat de Bijbel van God komt en Jezus elk moment terug kan komen. Dat zegt Billy Crone.