Profetie in de Bijbel

Profetie

De mannen die Jeremia willen doden worden gestraft

Jeremia 11:21-23 | Webmaster3 | ingevoerd: 09-11-2012 | gewijzigd: 04-11-2014 | 3 reacties
Profeet: Jeremia | Geadresseerde: Jeremia
Trefwoorden: Jeremia, Anathoth, straf, God,

Samenvatting

God vertelt dat tegenstanders van Jeremia de profeet willen doden, en vertelt hem ook dat ze daarmee onheil over zich hebben afgeroepen.

Bijbeltekst

21 Daarom, zo zegt de HEERE over de mannen van Anathoth die u naar het leven staan en zeggen: Profeteer niet in de Naam van de HEERE, opdat u niet door onze hand sterft.
22 Daarom, zo zegt de HEERE van de legermachten: Zie, Ik ga hen straffen: de jongemannen zullen sterven door het zwaard en hun zonen en hun dochters zullen sterven van de honger.
23 Er zal geen overblijfsel van hen zijn, want Ik zal onheil brengen over de mannen van Anathoth in het jaar van de vergelding aan hen.

Uitleg

Jezus zei ooit dat een profeet in zijn eigen land niet geliefd is. Hij had het over zichzelf, maar het geldt ook voor Jeremia. Hij kwam uit Anathoth, een plaats vijf kilometer ten noorden van Jeruzalem. De profetieën die hij bracht, vielen bij zijn plaatsgenoten niet in goede aarde. God onthult Jeremia dat zijn plaatsgenoten plannen maken om hem te doden. De plannenmakers roepen daarmee onheil over zich af. God vertelt dat ze zo gestraft worden:
- de jongemannen zullen sterven door het zwaard;
- hun zonen en hun dochters zullen sterven van de honger.

Vervuld: onbekend

Deze profetie zal ongetwijfeld vervuld zijn, maar het bewijs heb ik nog niet gevonden.

Reacties

Franceschi et al Diet and thyroid cancer a pooled analysis of four European case control studies another name for lasix All blood samples were centrifuged immediately at 3000 g for 10 min at 15 C

rapocloma | 27-01-2023 19:19

Future research is warranted to evaluate the benefit of medication reconciliations in oncology patients receiving a combination of oral, intravenous, and non anticancer medications from multiple sources cheapest cialis 20mg

rapocloma | 01-02-2023 07:03

Rebecca tcWiAASxKPo 5 21 2022 buy azithromycin online no prescription

Optorroli | 09-03-2023 03:14

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder