Profetie in de Bijbel

Video

Een selectie van YouTube-filmpjes over profetie.

Het wonder van de terugkeer van de Joden

Een volk dat verdreven wordt uit zijn land, zijn taal verliest, wordt verspreid over de wereld en na 2700 jaar weer terugkeert en weer diezelfde taal gaat spreken. Hoe bijzonder is dat?

Kerk in plaats van IsraŽl?

Door de eeuwen heen heeft de kerk vaak gezegd dat IsraŽl niet meer het uitverkoren volk is, maar dat het vervangen is door de kerk. Hoe is die theologie ontstaan? Ds. Oscar Lohuis van Christenen voor IsraŽl legt uit waarom de vervangingstheologie een verkeerde leer is en hij vertelt hoe hij zelf tot inzicht kwam dat IsraŽl nog wel degelijk een centrale plek inneemt in Gods plan.

De opmerkelijke overeenkomsten tussen IsraŽl en Job

Vaak wordt uitgelegd dat het Bijbelboek Job gaat over de vraag waarom een rechtvaardige man zo moet lijden. Wie wat dieper in de tekst graaft komt een aantal opmerkelijke overeenkomsten tegen tussen Job en... IsraŽl! Dat vertelt ds. Kees Kant.

Achter de schermen van de wereldmachten

Als je de vijanden van IsraŽl wilt kennen, moet je niet kijken naar landen als Turkije en Iran maar de machten achter die landen. De Bijbel geeft ons af en toe een treffend inkijkje in de wereld achter de strijd van en rondom IsraŽl. Dat legt dr. Willem Ouweneel uit in deze lezing.