Profetie in de Bijbel

Profetie

De tien horens verwoesten de hoer

Openbaring 17:16 | Webmaster3 | ingevoerd: 18-02-2013 | gewijzigd: 07-03-2016 | 2 reacties
Profeet: Johannes | Geadresseerde: Christenen
Trefwoorden: Johannes, hoer, beest, katholieke kerk, Hal Lindsey, horens, heiligen

Samenvatting

Johannes beschrijft dat de hoer die op het beest zit, wordt gehaat door tien horens en door die horens wordt verwoest.

Bijbeltekst

16 En de tien horens die u op het beest zag, die zullen de hoer haten, en haar verwoest en naakt maken, en zij zullen haar vlees eten, en haar met vuur verbranden.

Uitleg

Een engel laat aan Johannes een beest zien met een hoer die daarop zit. Het beest heeft tien horens. De engel legt uit dat dit tien koningen zijn, die samen met het beest een uur de macht zullen hebben. De tien koningen zullen de hoer haten, haar verwoesten, naakt maken, haar vlees eten en haar met vuur verbranden.

Veel uitleggers denken dat de hoer die op het beest zit, het systeem van de Rooms-Katholieke kerk is. Hal Lindsey denkt dat het verwoest wordt als tien koningen gezamenlijk kort aan de macht zijn gekomen. Lindsey benadrukt dat we niet aan de katholieke gelovigen moeten denken, maar aan het systeem. Het kan ook aan andere religieus systeem van de eindtijd zijn. Dat komt er in de profetie van Johannes niet goed vanaf. De hoer was dronken van het bloed van de heiligen, en van het bloed van de getuigen van Jezus maar zal later worden verwoest door het beest waarop ze zit.

Vervuld: nee

Het religieuze systeem (wat het ook zijn mag) is nog niet door de tien koningen verwoest.

Opmerkingen

Zie ook de uitzending van de Hal Lindsey report van 15-2-2013 op deze site.

Reacties

Een beest (de 'duivel') gecombineerd met een hoer (het 'verlangen') staat symbool voor - of is beter bekend als - de 'Minotaurus'. Zo is mij uitgelegd tijdens een processie met engelen.

Ik vind iedere uitleg dat het iets met de Rooms-katholieke kerk te maken heeft absurd.

Ralph Grijseels | 07-03-2016 11:08

where to buy cialis Depression p Conclusions Improvements in QoL, anxiety, depression, and incidence of vomiting were associated with music therapy intervention, suggesting a positive effect of music therapy on adverse events of cancer CT

Jurpive | 10-03-2023 20:50

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder