Profetie in de Bijbel

Profetie

Jezus zal geen wijn meer drinken

Mattheüs 26:29 | Webmaster3 | ingevoerd: 03-11-2016 | gewijzigd: 08-11-2016 | 3 reacties
Profeet: Jezus | Geadresseerde: discipelen
Trefwoorden: wijnstok, Jezus

Samenvatting

Jezus zegt dat hij geen vrucht van de wijnstok meer zal drinken, tot dat hij dat doet in het Koninkrijk.

Bijbeltekst

29 Ik zeg u dat Ik van nu aan van de vrucht van de wijnstok niet zal drinken tot op de dag wanneer Ik die met u nieuw zal drinken in het Koninkrijk van Mijn Vader.

Uitleg

Jezus gebruikt met Zijn leerlingen de Paschamaaltijd en zegt dat deze maaltijd op Hem betrekking heeft. Het (ongezuurde) brood dat gebroken wordt is Zijn lichaam, de wijn is Zijn bloed. Hiermee stelde Jezus het heilig avondmaal in. Nadat iedereen gedronken had, zegt Jezus: "vanaf vandaag zal ik niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat ik er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader". Jezus belooft dus dat, de eerstvolgende keer dat Hij zal drinken van de wijnstok dat bij de bruiloft van het Lam zijn (Op.19:9).

Vervuld: gedeeltelijk

Jezus heeft voor zijn sterven, niet meer van de vrucht van de wijnstok gedronken. Weliswaar kreeg Hij aan het kruis een spons met zure wijn aangeboden, maar daarvan heeft Hij niet echt gedrongen (wel geproefd). In Mat. 27:33-34 lezen we: "En gekomen bij de plaats die Golgotha genoemd wordt, wat Schedelplaats betekent, gaven zij Hem wijn vermengd met gal te drinken; maar toen Hij die geproefd had, wilde Hij die niet drinken." Jezus heeft nog niet opnieuw wijn gedronken.

Reacties

After written informed consent was obtained, 90 patients with invasive BCs were recruited into the study and enrolled at P?©rola Byington Hospital and Federal University of S??o Paulo Hospital, Sao Paulo, Brazil, between October 2010 and May 2012 will nolvadex raise testosterone

rapocloma | 29-01-2023 15:48

The increase of chloride membrane current promoted by the application of TMX could be an additional support to induce transepithelial water flux doxycycline used for

rapocloma | 08-02-2023 01:51

So I took one round of clomid and it did absolutely nothing buy generic cialis

Jurpive | 01-03-2023 16:14

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder