Profetie in de Bijbel

Profetie

IsraŽl wordt weer ťťn land

EzechiŽl 37:15-22 | Webmaster3 | ingevoerd: 07-11-2012 | 1 reactie
Profeet: EzechiŽl | Geadresseerde: IsraŽl
Trefwoorden: Joden, IsraŽl, diaspora, hout, EzechiŽl, terugkeer

Samenvatting

EzechiŽl profeteert dat IsraŽl weer een onverdeeld land wordt.

Bijbeltekst

15 Het woord van de HEERE kwam tot mij:
16 En u, mensenkind, neem een stuk hout voor uzelf en schrijf daarop: Voor Juda, en voor de IsraŽlieten, zijn metgezellen. Neem dan een ander stuk hout en schrijf daarop: Voor Jozef, het stuk hout van EfraÔm, en van heel het huis van IsraŽl, zijn metgezellen.
17 Breng ze dan bij elkaar, het ene bij het andere, tot ťťn stuk hout, zodat ze in uw hand ťťn worden.
18 Als dan uw volksgenoten tegen u zeggen: Wilt u ons niet vertellen wat deze dingen voor u betekenen?
19 Spreek dan tot hen: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik zal het stuk hout van Jozef nemen, dat zich in de hand van EfraÔm bevindt, en van de stammen van IsraŽl, zijn metgezellen, en Ik zal het bij het stuk hout van Juda voegen, en Ik zal ze tot ťťn stuk hout maken. Ze zullen in Mijn hand ťťn worden.
20 Die stukken hout, die u beschreven hebt, moeten voor hun ogen in uw hand zijn.
21 En spreek tot hen: Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik ga de IsraŽlieten nemen uit de heidenvolken waarheen zij gegaan zijn. Ik zal hen van rondom bijeenbrengen en hen naar hun land brengen.
22 Ik zal hen tot ťťn volk maken in het land, op de bergen van IsraŽl. Zij zullen allen ťťn Koning als koning hebben. Zij zullen niet langer als twee volken zijn, en niet langer nog in twee koninkrijken verdeeld zijn.

Uitleg

EzechiŽl krijgt van God de opdracht uit te beelden dat IsraŽl ooit weer ťťn onverdeeld land is. Hij moet daarvoor twee stukken hout pakken, en die zo vastpakken, dat ze ťťn stuk hout lijken. God zegt dat de eenheid van IsraŽl tot stand komt nadat Hij ze heeft teruggenomen uit de heidenvolken. Interessant: die terugkeer wordt dus niet een beslissing van de Joden zelf genoemd, maar een actie van God.

Vervuld: ja

De Joden zijn teruggekeerd naar IsraŽl en het land is niet meer verdeeld.

Opmerkingen

Zie ook: Jesaja 11:13

Reactie

Deze profetie is niet vervuld! Weliswaar keren veel Joden terug naar IsraŽl, maar nog lang niet alle Joden zijn naar IsraŽl teruggekeerd. Circa 5 miljoen Joden wonen nog steeds buiten IsraŽl.

Jan-Anne van Lunteren | 25-07-2021 10:34

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder