Profetie in de Bijbel

Profetie

Het Joodse volk wordt verspreid over de aarde

Ezechiël 36:17-21 | Webmaster3 | ingevoerd: 25-09-2012 | gewijzigd: 25-09-2012 | 3 reacties
Profeet: Ezechiël | Geadresseerde: Israel
Trefwoorden: joden, joodse volk, diaspora, Ezechiël

Samenvatting

Ezechiël voorspelt dat het joodse volk wordt verspreid over de landen. Hij legt uit waarom dat gebeurt en vertelt ook dat ze niet zullen verdwijnen.

Bijbeltekst

17 Mensenkind, toen het huis van Israël in hun land woonde, toen verontreinigden zij dat met hun weg en met hun daden. Hun weg was voor Mijn aangezicht als de onreinheid van een afgezonderde vrouw.
18 Toen stortte Ik Mijn grimmigheid over hen uit omwille van het bloed dat zij in het land vergoten hadden, en vanwege hun stinkgoden waarmee zij het verontreinigd hadden.
19 Ik verstrooide hen onder de heidenvolken en zij werden verspreid over de landen. Ik heb hen geoordeeld overeenkomstig hun weg en overeenkomstig hun daden.
20 Toen zij aankwamen bij de heidenvolken waarheen zij gegaan waren, ontheiligden zij Mijn heilige Naam, omdat men van hen zei: Deze mensen zijn het volk van de HEERE en toch zijn zij uit Zijn land vertrokken.
21 Maar Ik spaarde hen vanwege Mijn heilige Naam. Het huis van Israël had die ontheiligd onder de heidenvolken waarheen zij gegaan waren.

Uitleg

Ezechiël hoort van God dat het joodse volk wordt verspreid over de landen. Dat gebeurt voor het bloed dat ze in Israel hebben vergoten en de stinkgoden waarmee ze zich verontreinigd hebben. Troost is dat het volk wel gespaard wordt. Dat gebeurt "vanwege Mijn heilig naam", zegt God. In de tekst staat ook dat de heidenvolken waar de joden naartoegaan weten dat de joden het volk van God zijn.

Vervuld: ja

De joden zijn verspreid over de aarde maar niet verloren gegaan. Best opmerkelijk voor een volk dat eeuwen geen eigen land heeft gehad en verspreid is geweest over de hele aarde.

Gerelateerde profetien

De joden zullen verspreid worden over de hele aarde (Ez. 34:2-6)

Reacties

lasix hyponatremia This report describes the results of a multicenter randomized trial comparing repeated large volume paracentesis plus intravenous albumin with peritoneovenous shunting in patients with refractory ascites

rapocloma | 01-02-2023 10:54

In all five conditions, basal facilitated urea permeability is increased in IMCD 3 and the abundance of the 117 and or 97 kD UT A1 urea transporter proteins are increased in the inner medullary tip does accutane help hormonal acne Though the risk is 40 times that of someone not exposed to DES, this comes to only about 1 in every 1000 women or 0

rapocloma | 06-02-2023 04:36

Low level clinical evidence also suggests that aerosolized furosemide may reduce dyspnea in both groups of patients priligy and cialis Roxithromycin is highly stable at pH 4

Optorroli | 22-03-2023 10:04

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder