Profetie in de Bijbel

Video

Een selectie van YouTube-filmpjes over profetie.

Twee oorlogen: Jesaja 17 en Psalm 83

Jesaja 17 en Psalm 83 zijn beide profetieŽn van oorlogen. Volgens Kevin Lea staat niets het uitbreken van deze oorlogen in de weg. Bekijk niet alleen dit eerste deel, maar ook deel 2. Daarin legt hij onder andere uit waarom we Psalm 83 als een profetie kunnen zien en niet als alleen een stuk poŽzie.

Kingdom of the Anticrhist

Een christen met een vaak verfrissende kijk op profetie is Walid Shoebat. Door zijn moslimachtergrond (hij was ooit PLO-terrorist) kijkt hij anders aan tegen verschillende profetieŽn dan christenen die in het westen opgroeiden. Dit is een lezing die hij hield op een conferentie in California.

Profetie in joodse feestdagen

De joden kennen zeven grote feesten: vier in de lente, drie in de herfst. Enkele belangrijke heilsfeiten hebben zich voltrokken op de lentefeestdagen. Zullen de profetieŽn over andere zaken vervuld worden tijdens de herfstfeesten? Scott Clarke denkt van wel. In deze korte video legt hij deze theorie in het kort uit. Een veel langere uitleg vind je in video's op zijn Youtube-kanaal.

Chuck Missler's Extended Interview: Interpreting Prophetic Events

Hoe moet je Bijbelse profetieŽn interpreteren? Bijbelleraar Chuck Missler legt het uit in dit programma van Jewish Voice Today.