Profetie in de Bijbel

Profetie

Jezus kondigt oorlogen, opstanden en aardbevingen aan

Lucas 21:9-11 | Webmaster3 | ingevoerd: 22-10-2013 | gewijzigd: 22-10-2013
Profeet: Jezus | Geadresseerde: discipelen
Trefwoorden: Jezus, Olijfberg, eindtijd, oorlogen, oproer, opstanden, grote aardbevingen, hongersnoden, besmettelijke ziekten, tekenen vanuit de hemel

Samenvatting

Jezus zegt dat zijn leerlingen niet moeten schrikken als er oorlogen, opstanden, aardbevingen, hongersnoden en besmettelijke ziektes zijn. Die zijn niet het teken dat de eindtijd is aangebroken.

Bijbeltekst

9 En wanneer u zult horen van oorlogen en allerlei oproer, wees dan niet verschrikt. Want deze dingen moeten eerst geschieden, maar dat betekent niet meteen het einde.
10 Toen zei Hij tegen hen: Het ene volk zal tegen het andere volk opstaan en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk;
11 en er zullen grote aardbevingen zijn in verschillende plaatsen, hongersnoden en besmettelijke ziekten. Er zullen ook verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel plaatsvinden.

Uitleg

Op de Olijfberg vragen de discipelen Jezus wat er in de eindtijd zal gebeuren. Jezus begint met het opnoemen van zaken die geen teken zijn van de eindtijd: oorlogen, oproer, opstanden, grote aardbevingen, hongersnoden, besmettelijke ziekten, verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel.

Vervuld: ja

De wereld is sinds de uitspraken van Jezus door alle narigheid getroffen die Jezus noemt. Wel is onduidelijk wat Jezus bedoeld met verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel. Moeten we denken aan meteorietinslagen, kometen en zonsverduisteringen bijvoorbeeld?

Opmerkingen

Wat zou Jezus bedoelen met verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel?

Gerelateerde profetieën

Er komen oorlogen voordat de eindtijd aanbreekt (Mat. 24:6-8)
Oorlogen geen teken van eindtijd (Mar. 13:7-8)