Profetie in de Bijbel

Profetie

De antichrist zal niet letten op het verlangen van vrouwen

Daniël 11:37 | Webmaster3 | ingevoerd: 29-01-2014 | gewijzigd: 29-01-2014
Profeet: Daniël | Geadresseerde: Israël
Trefwoorden: antichrist, islam, vrouwen

Samenvatting

Daniël geeft een aantal typeringen van de antichrist. Interessant is zijn houding tegenover vrouwen.

Bijbeltekst

37 En hij zal niet letten op de goden van zijn vaderen, en ook niet op het verlangen van de vrouwen. Hij zal op geen enkele god letten, maar zichzelf boven alles groot maken.

Uitleg

In dit gedeelte van Daniël lezen we over de antichrist, die hier "de verachtelijke koning" genoemd wordt. De typering die we in vers 37 lezen is interessant, en wordt vaak verkeerd uitgelegd. Er staat "...hij zal niet letten op de goden van zijn vaderen, en ook niet op het verlangen van de vrouwen". Wie deze passage slordig leest, komt tot de conclusie dat deze persoon niet van vrouwen houdt; "de antichrist zal dus wel een homo zijn", wordt nogal eens geconcludeerd. Maar dat staat er niet. Hij zal niet op het verlangen van vrouwen letten.

Whalid Shoebat ziet hierin een bevestiging dat de antichrist een moslim zal zijn. Volgens de sharia hebben vrouwen minder rechten dan mannen. Mohammed zei dat vrouwen de helft van de capaciteiten hebben van mannen. Ook in de praktijk in islamitische landen zie je dat vrouwen achtergesteld zijn. Ze mogen bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië niet autorijden, worden veroordeeld voor onzedelijk gedrag als ze verkracht zijn en hebben minder rechten bij rechtszaken.

Vervuld: nee

De antichrist is nog niet gekomen.

Gerelateerde profetieën

Zacharia over het uiterlijk van de antichrist (Zach. 11:17)