Profetie in de Bijbel

Profetie

Koninkrijk van God is als een mosterdzaad

Markus 4:30-32 | Webmaster3 | ingevoerd: 04-08-2018 | gewijzigd: 07-08-2018
Profeet: Jezus | Geadresseerde: discipelen
Trefwoorden: mosterdzaad, Koninkrijk van God, vogels

Samenvatting

Jezus vergelijkt het Koninkrijk van God met een mosterdzaad. Het begint klein maar zal heel groot worden.

Bijbeltekst

30 En Hij zei: Waarmee zullen wij het Koninkrijk van God vergelijken, of door welke gelijkenis zullen wij het voorstellen?
31 Door een mosterdzaad dat, als het in de aarde gezaaid wordt, het kleinste is van alle zaden die er op de aarde zijn.
32 En wanneer het gezaaid is, komt het op en wordt het grootste van alle tuingewassen, en maakt grote takken, zodat de vogels in de lucht in zijn schaduw kunnen nestelen.

Uitleg

Met het koninkrijk van God wordt de aard van Gods heerschappij over het leven van mensen persoonlijk en over Gods gemeente bedoeld (schrijft de HSV studiebijbel, zie ook de uitleg van Got Questions). Dit koninkrijk begint klein, maar wordt steeds groter. Zo groot dat "de vogels in de lucht in zijn schaduw kunnen nestelen". Of met deze vogels meer bedoeld wordt dan aan te duiden hoe groot het wordt is niet duidelijk. Op enkele plaatsen in de Bijbel hebben vogels geen positief imago hebben (vogels die het zaad van de akker wegpikken, Mat. 13:4). Toch ervaren ook zij de zegeningen van het koninkrijk.

Vervuld: ja

Ja. Het koninkrijk van God is klein begonnen en steeds groter geworden. Het begon ooit met de twaalf volgelingen van Jezus. Met Pinksteren lieten drieduizend mensen zich dopen (Hand. 2:41). De volgelingen gingen daarna de wereld in. In 2010 waren er 2,2 miljard christenen (PEW Research Center).

Gerelateerde profetieën

Koninkrijk van God is als een mosterdzaad (Luc. 13:18-19)