Profetie in de Bijbel

Profetie

Koninkrijk van God is als een mosterdzaad

Lucas 13:18-19 | Webmaster3 | ingevoerd: 08-05-2019 | gewijzigd: 08-05-2019
Profeet: Jezus | Geadresseerde: discipelen
Trefwoorden: Jezus, Koninkrijk, mosterdzaad

Samenvatting

Jezus vergelijkt het Koninkrijk van God met een mosterdzaad.

Bijbeltekst

18 En Hij zei: Waaraan is het Koninkrijk van God gelijk en waarmee zal Ik het vergelijken?
19 Het is gelijk aan een mosterdzaad, dat iemand nam en in zijn tuin zaaide. En het groeide op en werd tot een grote boom en de vogels in de lucht maakten een nest in zijn takken.

Uitleg

Met het koninkrijk van God wordt de aard van Gods heerschappij over het leven van mensen persoonlijk en over Gods gemeente bedoeld (schrijft de HSV studiebijbel, zie ook de uitleg van Got Questions). Dit koninkrijk begint klein, maar wordt steeds groter. Zo groot dat de vogels een nest in zijn takken kunnen maken. Of met deze vogels meer bedoeld wordt dan aan te duiden hoe groot het wordt is niet duidelijk. Op enkele plaatsen in de Bijbel hebben vogels geen positief imago (vogels die het zaad van de akker wegpikken, Mat. 13:4). Toch ervaren ook zij de zegeningen van het koninkrijk.

Vervuld: ja

Het koninkrijk van God is klein begonnen en steeds groter geworden. Het begon ooit met de twaalf volgelingen van Jezus. Met Pinksteren lieten drieduizend mensen zich dopen (Hand. 2:41). De volgelingen gingen daarna de wereld in. In 2010 waren er 2,2 miljard christenen (PEW Research Center).

Gerelateerde profetieën

Koninkrijk van God is als een mosterdzaad (Mar. 4:30-32)