Profetie in de Bijbel

Profetie

Henoch profeteerde over het oordeel van God

Judas 1:14-15 | Webmaster3 | ingevoerd: 21-09-2013 | gewijzigd: 21-09-2013 | 1 reactie
Profeet: Henoch | Geadresseerde: dwaalleraren
Trefwoorden: Henoch, oordeel, terugkomst van Jezus, goddelozen, straf

Samenvatting

Henoch profeteerde dat alle goddelozen uiteindelijk gestraft zullen worden door God.

Bijbeltekst

14 Ook over hen heeft Henoch, de zevende vanaf Adam, geprofeteerd, toen hij zei: Zie, de Heere is gekomen met Zijn tienduizenden heiligen,
15 om over allen het oordeel te vellen en alle goddelozen onder hen terecht te wijzen voor al hun goddeloze daden, die zij op goddeloze wijze bedreven hebben, en voor al de harde woorden die zij, goddeloze zondaars, tegen Hem gesproken hebben.

Uitleg

De oudste profetie die door een profeet gedaan is, en bewaard gebleven, vinden we niet in Genesis, zoals je zou verwachten, maar in Judas. In een gedeelte waarin Judas waarschuwt voor dwaalleraren, vertelt hij hoe het met alle goddelozen - waaronder de dwaalleraren - zal aflopen. Hij haalt een profetie van Henoch aan die we nergens anders in de Bijbel vinden. Henoch zegt dat God ooit met zijn tienduizenden heiligen terugkomt om over de goddelozen het oordeel te vellen.

Vervuld: nee

God is nog niet terug gekomen om het oordeel te vellen over de goddelozen. Tot het zover is, kunnen ze zich nog bekeren.

Gerelateerde profetieėn

Joƫl beschrijft hoe de Dag van de HEERE eruitziet (Jl. 2:1-11)
Zefanja over de Dag van de HEERE (Zef. 1:14-18)
Ontkomen aan de Dag van de HEERE is misschien mogelijk (Zef. 2:1-3)
God komt om de goddelozen te oordelen (Mal. 4:1-3)
Verdrukkers van christenen worden gestraft (2 Tess. 1:3-12)

Reactie

For 3 UTR luciferase assay, 293T cells were transfected with psiCHECK2 vector containing the wild type or mutated putative binding sites for miR 378a 3p together with pre miR 378a 3p precursor or control pre miR using Lipofectamine 2000 transfection reagent Invitrogen ivermectin tablets online The healthy pregnancy was joy for Dan and Michelle, but when Dylan was about to be born, the umbilical cord wrapped around his neck

rapocloma | 27-01-2023 00:04

Reageer op deze bijdrage

Plaats hier een snelle reactie of log in en plaats een reactie met uw account.

Uw reactie
Controlevraag
Verder